Copilot for Microsoft 365 nüüd ka eesti keeles

Copilot for Microsoft 365, mis on muutnud töövood ja koostöölahendused nutikamaks ja tõhusamaks, on teinud veel ühe suure sammu edasi, tuues kasutajateni toe ka eesti keeles. See uuendus ei ole veel täiuslik, kuid siiski suur samm edasi, mis avab kohalikele ettevõtetele ja spetsialistidele täiesti uued võimalused, muutes igapäevased tööülesanded lihtsamaks ning kiiremaks. Eesti keele toega saab Copilot nüüd pakkuda reaalajas soovitusi, sisu loomist ja andmete analüüsi kohalikus keeles.

Selles artiklis uurime, kuidas Copilot for Microsoft 365 eesti keele tugi parandab igapäevast töövoogu ning toome välja praktilisi näiteid, kuidas see tööriist aitab dokumentide koostamisel, andmete analüüsimisel ja meeskonnatöös.

  1. Automaatne dokumendi loomine Wordis

Üks Microsoft 365 Copiloti peamisi eeliseid on selle võime aidata dokumentide loomisel. Näiteks Wordis saab Copilot aidata luua esialgseid dokumendi mustandeid, põhinedes kasutaja sisestatud andmetel või varasematel projektidel.

Kasutuslugu: Kujuta ette, et töötad äriplaaniga ja pead kirjutama kokkuvõtte. Selle asemel, et alustada nullist, võid anda Copilotile juhised ning see koostab sulle esialgse kavandi, mida saad hiljem kohandada ja täiustada.

2. Andmete analüüs ja ülevaated Excelis

Microsoft Excel on juba ammu olnud tööriist, mida paljud kasutavad andmete analüüsimiseks, kuid keerukate andmetabelite ja graafikute loomine võib olla aeganõudev. Copilot saab siin appi tulla, pakkudes andmete põhjal analüüse, luues soovituslikke tabeleid või graafikuid ning tuues esile olulised trendid.

Kasutuslugu: Oletame, et töötad finantsaruandega ja pead analüüsima kvartali müügiandmeid. Copilot võib kiirelt luua aruanded ja tuua välja müügitulemuste mustrid, pakkudes sulle põhjalikku ülevaadet trendidest ja soovitusi järgmisteks sammudeks.

3. Koosolekute juhendamine ja kokkuvõtted Outlookis

Koosolekute planeerimine ja kokkuvõtete kirjutamine võib olla tülikas, eriti tiheda ajagraafiku juures. Copilot aitab selles Outlooki ja Teamsi integreeritud funktsioonidega, koondades kokkuvõtteid ning pakkudes ettepanekuid järgmisteks tegevusteks.

Kasutuslugu: Peale koosolekut saab Copilot automaatselt koostada kokkuvõtte arutatud teemadest ning määrata ülesanded. See aitab hoida projekti järje peal, säästes sinu aega, mis muidu kuluks märkmete tegemisele ja tööülesannete jagamisele.

4. Loovsisu loomine PowerPointis

Copilot on suurepärane abiline loovate esitluste loomisel. PowerPointis saab Copilot aidata sul luua atraktiivseid esitlusi, pakkudes visuaalseid soovitusi ja sisu paigutust, mis põhinevad su ettekande eesmärgil.

Kasutuslugu: Oletame, et pead koostama presentatsiooni oma osakonna tulemuste kohta. Copilot võib aidata kiirelt koostada sobivaid slaide, soovitades graafikuid ja kujundusi, mis tõstavad esile olulise teabe, muutes sinu töö kiiremaks ja professionaalsemaks.

5. Meeskonnatöö tõhustamine Teamsi kaudu

Microsoft Teams on paljude ettevõtete igapäevane suhtlustööriist ja Copilot suudab aidata meeskonnatööd veelgi sujuvamaks muuta. Olgu selleks siis reaalajas koostöö dokumentides, ülesannete delegeerimine või koosolekute kokkuvõtete loomine.

Kasutuslugu: Oletame, et sinu tiimil on projekt, kus on vajalik tihe koostöö ja dokumentide ühiskasutus. Copilot aitab reaalajas parandada ja täiendada dokumente, pakkudes ka soovitusi ülesannete määramiseks ja edasiste sammude planeerimiseks.

6. E-kirjade koostamine ja haldamine

Outlookis aitab Copilot e-kirjade koostamisel, soovitades professionaalset keelt ja pakkudes viiteid varasematele sõnumitele, et säilitada järjepidev kommunikatsioon. Samuti suudab see hallata e-kirju ja tuua esile prioriteetsed teated.

Kasutuslugu: Kui pead kirjutama keeruka ärikirja, saab Copilot analüüsida sinu eelnevat suhtlust ning pakkuda kirja sisule soovitusi, muutes e-kirjade kirjutamise kiireks ja sujuvaks.

 

Vaata lisainfot ka: https://copilot.cloud.microsoft/en-US/prompts

Miks eelistada Copilotit?

Ettevõtted, kes juba kasutavad Microsoft 365 tooteid, ei pea investeerima uude keskkonda ega platvormi – Copilot lisandub nende olemasolevatele töövoogudele. Vajalik on vaid täiendav litsents.

Microsoft 365 Copilot on optimeeritud meeskonnatöö ja koostöö jaoks üle oma organisatsiooni. See aitab tiimidel tõhusamalt suhelda, luua ja hallata projekte. Teised AI lahendused võivad keskenduda ainult individuaalsele kasutajale, kuid Copilot suudab sujuvalt toetada ka koostööprotsesse.

Microsoft 365 on tuntud ka oma kõrgetasemeliste turvafunktsioonide ja andmete privaatsuse standardite poolest. Copilot järgib samu turvaprotokolle ja hoiab teie andmed samal Microsofti platvormil, kus teie ettevõtte ülejäänud andmestik asub. Kolmandate osapoolte AI lahendustega võib kaasneda täiendav risk seoses andmete privaatsuse ja turvalisusega, kuid kasutusel olevas Microsofti 365 ökosüsteemis on see risk oluliselt väiksem – samaväärne e-mailide ja failivahetuse kasutamise samas ökosüsteemis.

 

Kuidas alustada ja kust saab litsentsid?

Enne laialdast kasutuselevõttu on mõistlik alustada väikese pilootprojektiga. Vali mõni osakond või tiim, kes hakkab esimesena Copilotit kasutama oma tööprotsessis. See võimaldab koguda reaalset tagasisidet ja tuvastada võimalikud probleemid või kohandamise vajadused enne, kui Copilotit kasutatakse kogu organisatsioonis.

Pärast esialgse kasutuselevõtu ja pilootprojekti õnnestumist hakka Copilotit järk-järgult integreerima tööprotsessidesse, kuhu see väärtust loob.

 

Copilot on Datafoxi Microsofti müügikanalis olemas 2024. aasta kevadest. Alusta kasvõi 1-2 kasutajaga.